Salata Suba

Reteta culinara Salata Suba din categoria Salate. Specific Rusia. Cum sa faci Salata Suba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Suba

 

Salata Suba este o salata ruseasca cu legume si peste. De obicei se foloseste peste peste marinat sau afumat, dar eu am ales tonul, pentru ca aveam mai multe in casa si ai mei sunt fani de ton. Am renuntat si la ceapa cruda, care se pune inaintea pestelui, dar daca va place o puteti folosi (se pune o ceapa mica). Este o salata minunata pentru mesele festive, invitatii vor fi incantati si se va servi si din farfurie, cel putin la mine asa a fost! Nu prea am folosit maioneza, am pus vreo 2 linguri potrivite intre state, doar 3 linguri deasupra, pentru ca de obicei nu mancam prea multe grasimi. Desi in prima faza mi s-a parut putin meticulos, pot spune ca nu este deloc dificil. Sper că îți place!

5 cartofi potriviți 4 morcovi 3 sfeclă 250 gr ton în suc propriu 5 ouă 1/2 legatura de patrunjel verde sare piper Pentru maioneza: 1 galbenus crud 1 galbenus de ou fiert 1 lingura mustar aproximativ 1/2 cană de ulei 2 linguri suc de lamaie Spălați legumele și fierbeți-le în coajă. Am fiert separat cartofii cu morcovi si sfecla. Se fierb ouăle tare. Dupa ce au fiert legumele, lasam sa se raceasca. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. După ce stoarceți sfecla, strângeți-le bine între mâini. Curățați ouăle, separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le separat pe răzătoarea mare. Maioneza: Intr-un bol se pune galbenusul fiert dat pe razatoarea mica, galbenusul crud si mustarul. Începeți și amestecați, adăugați uleiul treptat și amestecați continuu. La final se adauga sucul de lamaie. Scurgeți bine tonul de lichid și rupeți-l în bucăți.Acum începeți să asamblați salata. Pe o farfurie se aseaza un inel detasabil cu diametrul de 22 cm. Se pune primul strat de cartofi, se presara usor cu mana, se presara cu sare si piper. Se unge cu putina maioneza (daca pui ceapa acum pune-o). Setați tonul preparatelor, morcovul, presați ușor, stropiți cu sare, piper și puțină maioneză. Se presară acum albușuri fierte, gălbenușuri (se păstrează puțin pentru decor), sfeclă, sare și piper. Se unge ultimul strat cu maioneza. Pătrunjelul verde se toacă mărunt, se pune doar pe marginea salatei. Puneți albușurile și gălbenușurile la mijloc. Se lasa sa se raceasca 2-3 ore sau peste noapte, dar se acopera cu o oala mai inalta sau cu un capac pentru a transporta prajitura.Scoateți de la rece, îndepărtați inelul detașabil. Acum este gata de servit. Poftă bună! Sursa de inspiratie

Ingrediente Salata Suba

5 cartofi potriviti

4 morcovi

3 sfecle

250 gr ton in suc propriu

5 oua

1/2 legatura patrunjel verde

sare

piper

1 galbenus crud

1 galbenus fiert

1 lingura mustar

circa 1/2 cana cu ulei

2 linguri zeama de lamaie

Categorii