Sandvis Caprese

Reteta culinara din categoria Sandvisuri. Specific Italia. Cum sa faci Sandvis Caprese

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sandvis Caprese

 

Astăzi am făcut o salată Caprese și pentru că nu s-a terminat, m-am gândit ca din ce a rămas să fac și un sandivș cu același nume, pentru pus la pachet. Sandvișul Caprese a fost preparat pentru prima dată în 1952,  pe insula Capri, la Hotelul Capri Quisisana, unde regele Farouk al Egiptului, revenit de pe plajă a cerut ceva ușor de mâncat. I s-a servit o specialitate locală, având culorile Italiei, între două felii de pâine. Regele a fost foarte încântat și a cerut că această mâncare să fie inclusă în lista preparatelor sale favorite. Această întâmplare a adus faima salatei și sandvișului Caprese. Sandvișul poate fi preparat rece, sau cald, iar unele variante din zilele noastre includ și felii de piept de pui, pentru o mai mare consistență și savoare. Eu am rămas la rețeta originală, nu numai pentru că îmi place așa, ci și pentru că a trebuit să prepar sandvișul cu ceea ce mi-a rămas de la salata preparată.

Ingrediente Sandvis Caprese

2 felii de pâine toast

3 felii de brânză mozzarella

3 felii de roșie

20 grame de unt

1 linguriță de ulei de măsline

sare

oregano

frunze de busuioc

Categorii