Sandvis Caprese
Reteta culinara din categoria Sandvisuri. Specific Italia. Cum sa faci Sandvis Caprese
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sandvis Caprese
Astăzi am făcut o salată Caprese și pentru că nu s-a terminat, m-am gândit ca din ce a rămas să fac și un sandivș cu același nume, pentru pus la pachet. Sandvișul Caprese a fost preparat pentru prima dată în 1952, pe insula Capri, la Hotelul Capri Quisisana, unde regele Farouk al Egiptului, revenit de pe plajă a cerut ceva ușor de mâncat. I s-a servit o specialitate locală, având culorile Italiei, între două felii de pâine. Regele a fost foarte încântat și a cerut că această mâncare să fie inclusă în lista preparatelor sale favorite. Această întâmplare a adus faima salatei și sandvișului Caprese. Sandvișul poate fi preparat rece, sau cald, iar unele variante din zilele noastre includ și felii de piept de pui, pentru o mai mare consistență și savoare. Eu am rămas la rețeta originală, nu numai pentru că îmi place așa, ci și pentru că a trebuit să prepar sandvișul cu ceea ce mi-a rămas de la salata preparată.
Ingrediente Sandvis Caprese
2 felii de pâine toast
3 felii de brânză mozzarella
3 felii de roșie
20 grame de unt
1 linguriță de ulei de măsline
sare
oregano
frunze de busuioc