Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

Se pune apa la fiert impreuna cu toate condimentele, uleiul si morcovul taiat rondele subtiri. Se taie ceapa si ardeii dupa care se pun pe gratar pana incep sa se arda, dupa care se arunca in apa si se lasa la foc iute timp de 20 minute. Se storc in apa cele doua lamai. Rosiile se pun pe gratar la fel ca celelalte legume, dar se introduc in apa abia la final impreuna cu cele doua linguri de suc de rosii. Se adauga patrunjelul taiat marunt. Pestele se taie in bucati si se gateste pe plita, la cuptor ori pe gratar. Saramura trebuie apoi sa fie turnata peste peștele gatit si lasata asa macar 15 minute. Se numeste ceva bun bun de tot!

Ingrediente Saramura de Peste dupa reteta unui Pictor Vechi

1 kg peste (crap/somn/pastrav)

1 litru apa

1/2 ceapa alba

1/2 ceapa rosie

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras rosu

7-8 rosii cherry

5 catei de usturoi

1 morcov

2 lamai

1 ardei iute

1/2 foaie de dafin

2 linguri suc de rosii

1 lingurita de vegeta

2 lamai

4 linguri ulei de masline

Piper negru boabe

Oregano

Busuioc proaspat (3 - 4 frunze)

Cimbru proaspat (3 - 4 crengute)

Patrunjel

Sare grunjoasa

Categorii