Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin

Reteta culinara Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin
"Charlotte aux fraises " este un desert de fructe, gastronomic și distins. Am revisitat reteta clasica pentru a sarbatori St Valentin- este prajitura preferata a sotului :) Puteti folosi fara probleme capsuni congelate. Am congelat aceasta vara capsuni proaspete culese, parfumate si frumoase. Iarna le decongelati, sunt la fel de parfumate si sunt ideale pentru aceasta prajitura, pentru siropuri sau coulis, pentru sorbeturi etc.
Ingrediente Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin
100 g zahar pudra
5 linguri de apa
6 linguri de sirop de capsuni
7 foi de gelatină
500 g căpșuni
50 cl de smantana pentru frisca
1 plic zahăr vanilat
24 piscoturi
un cerc de patiserie de 20,5 cm sau 23 cm
ciocolata neagra pentru decor