SARLOTA DE PEPENE VERDE

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare SARLOTA DE PEPENE VERDE

1. Se pune frisca 10 minute in congelator. 2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie in cubulete si se mixeaza. Daca este necesar, se indulceste putin. 3. Se bate bine frisca cu 1 lingura zahar si un varf de cutit de sare. Se adauga apoi pulpa de pepene verde mixata, nuca de cocos si restul de zahar tos. Daca consistenta cremei nu este destul de groasa, se adauga 2 foi de gelatina, dizolvate, in prealabil, in putina apa. 4. Se prepara siropul: se pune apa la fiert cu zaharul cubic, se adauga lichiorul si se fierbe pana cand zaharul s-a dizolvat. 5. Se captusesc peretii si fundul unei forme de sarlota cu biscuiti inmuiati in sirop. Se pune o parte din crema peste, se rade ciocolata alba, apoi ciocolata neagra, se acopera cu biscuiti inmuiati in sirop, din nou crema, ciocolata alba rasa, ciocolata neagra rasa si se termina cu biscuiti. 6. Se acopera forma de sarlota cu un capac si se tine la frigider 24 ore. 7. Cand se serveste, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu ciocolata rasa si nuca de cocos.

Ingrediente SARLOTA DE PEPENE VERDE

24 biscuiti

50 g. de nuca de coco

20 cl. de frisca

50 g. de zahar to

1 pepene verde (mijlociu)

2 buc. ciocolata alba

2 buc. de ciocolata neagra

Pentru siropul de inmuiat biscuitii:

8 cuburi de zahar

2 lingurite de lichior sau esenta de rom

200 ml. apa

Categorii