Sărmăluțe în frunze de tei

Reteta culinara Sărmăluțe în frunze de tei din categoria Dulciuri. Cum sa faci Sărmăluțe în frunze de tei

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sărmăluțe în frunze de tei

 

Eeee, o lună nouă o nouă provocare a naturii. Frunzele de tei mi-au făcut de data asta cu ochiul😉 Sincer m-au cucerit mai greu decât frunzele de viță de vie sau de ștevie 😉 Intră preferințele mele din lista de sarmale, bineînțeles că cele de varză acrișoară rămân pe primul loc oricând și oriunde! 😉

Mix de carne tocata (vita + porc) aprox. 500 g, frunze de tei aprox. 30 bucati, ulei de floarea soarelui 2 linguri, orez aprox. 100 g, ceapa 1 bucata, boia de ardei ½ lingurita, sare iodata 1 lingurita, piper proaspat macinat 1/2 lingurita. Pentru sos: bulion aprox. 300 ml, ardei galben ½ bucata, ardei rosu ½ bucata, ceapa galbena 1 bucata mica, sare iodata 1 lingurita, piper proaspat macinat 1/2 lingurita. Foi de dafin,

Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune in ulei si putina apa pana devine translucida, apoi se adauga orezul strecurat. Adăugați carnea tocată, boia de ardei, sare și piper după gust, amestecând până când toate ingredientele sunt netede.

Frunzele de tei se scot din pețiol, adică din coadă, apoi se spală sub jet de apă rece, se scot într-o strecurătoare și se usucă pe cât posibil, eventual tamponate pe un prosop de bucătărie.

Pe un blat de lemn se pune o frunza de tei, se pune umplutura si se ruleaza varza, cu mare grija, pentru ca frunza este foarte casanta.

Pentru sos se taie ardeiul si ceapa taiata julien, se pune intr-o cratita impreuna cu bulina, asezonata cu sare si piper cca. 10 minute la foc mediu, pana se obtine un sos mai gros.

Sarmalele obtinute se pun in straturi intr-un vas termorezistent sau intr-o tava mai inalta, la final se acopera cu cateva foi de dafin si sosul de legume.

Pune vasul cu varza murata in cuptorul incins, la foc mic, 150 de grade, pt. aproximativ 4 ore.

Sarmalele se servesc mereu calde, cu paine sau mamaliga, smantana si ardei iute, dupa gustul fiecaruia.

Bafta si bafta! 😉

Ingrediente Sărmăluțe în frunze de tei

Carne tocată amestec (vită+porc) cca. 500 g, frunze de tei ca. 30 bucăți, ulei de floarea soarelui 2 linguri, orez cca. 100 g, ceapă 1 bucată, boia de ardei dulce ½ linguriță, sare iodată 1 linguriță, piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță. Pentru sos: bulion cca. 300 ml, ardei galben ½ bucată, ardei roșu ½ bucată, ceapă galbenă 1 bucată mică, sare iodată 1 linguriță, piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță. foi de dafin,

Categorii