Scoarta de copac

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scoarta de copac

Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron (otetul peste bicarbonat sa-l stinga) si se framanta pana obtinem un aluat usor de modelat. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul foaie subtirica 1/2-1 cm grosime. Se unge foaia cu oul batut, se presara nuci si zahar tos, se mai trece o data cu sucitorul peste ele ca sa intre mai bine in aluat si se taie aluatul fasii de grosimea dorita. Se pun in tavile speciale (jumatate de burlan/cerc - eu am pus pe sticle de bere peste care am asezat foaie de aluminiu) si se coc 25-30 minute la 200 grade. Se scot de pe sticla/ tava si se lasa sa se raceasca (se mai intaresc prin racire). Retete la fel de interesante gasiti si pe blogul Furnicuta Boscodina.

Ingrediente Scoarta de copac

Pentru aluat:

500 gr faina

250 gr unt la temperatura camerei

100 gr zahar praf

3 linguri de lapte

1 lingura otet

un varf de cutit bicarbonat de sodiu

2 oua

Pentru aspect:

250 gr nuci taiate mare

zahar to

1 ou

Categorii