Scovergi

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scovergi

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc . Adaugam zaharul,sarea ,untura(ulei)si drojdia inmuiata .Incepem sa framantam adaugand cate putina apa . Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita. Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

Ingrediente Scovergi

500 g faina

350-400 ml apa calduta

un cub de drojdie

2 linguri zahar

o lingura untura solida (2 linguri ulei)

1/2 lingurita sare

Pentru prajit:

1/2 l ulei

Categorii