Silvoita - magiun de prune

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Silvoita - magiun de prune

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Silvoita - magiun de prune

 

Metoda simplă a Mihaelei. „Rețete de suflet”

3 kg prune 60 ml otet

Prunele se culeg si se spala.

Rupeți în jumătate și tăiați semințele.

Pune oțetul într-o oală din oțel inoxidabil cu fund dublu și întinde-l pe pereții oalei.

Pune prunele în oală.

Se da la cuptor la foc potrivit.

Nu amestecați deloc.

Lăsați prunele la foc potrivit timp de 3 ore și opriți focul.

A doua zi continua la cuptor inca 3 ore.

La final am zdrobit pastele cu mixerul vertical.

Se pune in borcane sterilizate fierbinti.

Puneți capacele și înfășurați în paturi până a doua zi.

S-au pus în cămară.

Poftă bună!

 

Ingrediente Silvoita - magiun de prune

3 kg prune

60ml otet

Categorii