Silvoita - magiun de prune
Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Silvoita - magiun de prune
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Silvoita - magiun de prune
Metoda simplă a Mihaelei. „Rețete de suflet”
3 kg prune 60 ml otetPrunele se culeg si se spala.
Rupeți în jumătate și tăiați semințele.
Pune oțetul într-o oală din oțel inoxidabil cu fund dublu și întinde-l pe pereții oalei.
Pune prunele în oală.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Nu amestecați deloc.
Lăsați prunele la foc potrivit timp de 3 ore și opriți focul.
A doua zi continua la cuptor inca 3 ore.
La final am zdrobit pastele cu mixerul vertical.
Se pune in borcane sterilizate fierbinti.
Puneți capacele și înfășurați în paturi până a doua zi.
S-au pus în cămară.
Poftă bună!