Silvoita - magiun de prune
Reteta culinara Silvoita - magiun de prune din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Silvoita - magiun de prune
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Silvoita - magiun de prune
Dupa reteta Mihaelei : https://www.bucataras.ro/retete/silvoita-de-prune-fara-zahar-65188.html O reteta ardeleneasca de magiun fara zahar. Simplu de facut caci o uitati pur si simplu la cuptor. Minunata, testata (facuta in 2021) si adoptata.
1,8 kg de prune 40 ml otet de mereAm folosit un vas din lut. Va recomand pentru acest tip de vas sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.
Prunele se aleg si se spala.Se rup in jumatate si se scot samburii.Intr-o oala de lut sau de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei.
Se pun prunele in oala.Se acopera si se introduce in cuptor. Se incalzeste cuptorul la 170°C si se gateste 3 ore.
Nu se amesteca deloc. Se lasa sa se raceasca in cuptor. A doua zi se pune din nou la cuptor si se gateste inca 2 ore - 2 ore si jumatate. Se poate mixa daca doriti. Fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.Se inchid bine si se intorc cu gura-n jos.Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.Se pastreaza in camara.