Sirop din petale de trandafiri

Reteta culinara Sirop din petale de trandafiri din categoria Dulciuri. Cum sa faci Sirop din petale de trandafiri

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sirop din petale de trandafiri

 

E sezonul lor, al trandafirilor pentru dulceata, sirop chiar si trandafir fara alcool si alcoolic (dar astea sunt alte retete!). Un sirop minunat pe care îl fac de câțiva ani încoace, de când am voie să culeg trandafiri de la moșie! 😉

Petale de trandafir aromate, din cele pentru dulceata cca. 300 g, zahăr tos 1000 g, apă plată 1000 g, lămâie 1 bucată.

Trandafirii se spala sub jet de apa rece, apoi se indeparteaza petalele, se freaca cu putin zahar si zeama de la o lamaie, apoi se lasa la racit, pana se prepara siropul.

Se pune zaharul si apa la fiert, la foc mic, aprox. 60 de minute până scade lichidul la jumătate, apoi se adaugă sucul de lămâie și se mai lasă să fiarbă două-trei minute.

Dupa ce focul s-a oprit se adauga petalele de trandafir, se amesteca usor pana se incorporeaza in sirop, se opreste cu grija focul si se lasa la infuzat pana cand siropul ajunge la temperatura camerei.

Apoi se strecoara si se pune in sticle, care se astupa, se eticheteaza si se pun in camara, in repaus.

Reteta este simpla, aromata si delicioasa.

Bafta si bafta!

Ingrediente Sirop din petale de trandafiri

Petale de trandafiri aromați, din cei pentru dulceață cca. 300 g, Zahăr tos 1000 g, Apă plată 1000 g, Lămâie 1 bucată.

Categorii