Soleanca (Ciorba ruseasca)

Reteta culinara Soleanca (Ciorba ruseasca) din categoria Ciorbe. Cum sa faci Soleanca (Ciorba ruseasca)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Soleanca (Ciorba ruseasca)

 

Am văzut această ciorbă (impropriu spus ciorbă, se află situată undeva între supă şi ciorbă) acum câteva săptămâni într-unul dintre menu-rile alese. Mi-a atras atenţia, combinaţia fiind una interesantă. Cel puţin aşa mi s-a părut mie :) Nu m-aş fi gândit niciodată să pun în ciorbă castraveţi muraţi ori masline. De fapt, aş fi refuzat categoric. Tot ce pot să spun este că nu regret încercarea! Am răsfoit mai multe reţete printre paginile de internet, iar combinaţiile, atât pentru ingrediente, cât şi pentru etapele de gătire, sunt multiple. E şi normal până la urmă, fiecare le adaptează în funcţie de gusturi. Majoritatea conţin şuncă, kaiser, salamuri de toate felurile, carnaţi, idee ce mie nu mi-a surâs. Se prepară în preajma Crăciunului, din resturile de afumături rămase. Astfel, cum punctul comun este afumătura, am ales varianta proprie. Cele mai multe variante prezentau aşa cum spuneam o adaptare a reţetei originale care conţine un număr restrâns de ingrediente şi anume: afumătură, ceapă, un morcov, castraveţi muraţi, bulion, măsline negre, lămâie şi smântână pentru servit. Rămane doar să vă hotăraţi la una dintre variante şi sa o încercaţi!

Ingrediente Soleanca (Ciorba ruseasca)

un rasol de porc afumat

o coadă de porc afumată

200 g kaiser afumat

2 fire de ceapă verde

4-5 castraveti murati

1 ardei gras verde

1 ardei capia rosu

o bucată de ţelină

1 ceapă uscată

2-3 cartofi

1 morcov

2 roşii

2-3 linguri cu bulion sau suc de rosii

verdeţuri proaspete: pătrunjel

150 g măsline negre (data viitoare aş folosi măsline verzi murate)

pentru servit:

smântână

opţional:

sucul de la una-două lămâi (dacă vi se pare că nu s-a acrit suficient cu castraveţii muraţi) şi ardei iuţi

Categorii