Sos alb, cu mustar si smantana

Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Romania. Cum sa faci Sos alb, cu mustar si smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos alb, cu mustar si smantana

 

Suntem mereu în căutarea unui sos bun, care să acompanieze mâncărurile noastre, de carne, sau de legume, în așa fel încât nu numai să le pună gustul în valoare, ci și să-l nuanțeze. Ei bine, unul din sosurile pe care le fac adeseori, atât pentru legume fierte (la aburi) cât și pentru carnea (de pui, în principal) este acesta, pe care-l știu de la o fostă colegă, stabilită în străinătate de mulți ani. Este un sos foarte bun, cremos și consistent, dulce-acrișor și de fiecare dată când îl prepar și când are mare succes la masă, mă gândesc la fosta mea colegă...

Ingrediente Sos alb, cu mustar si smantana

1 ceapă medie

2-3 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit

25-30 grame de unt

1 lingură încărcată de muștar clasic

2 linguri încărcate de smântână grasă (cam 100 ml)

2 lingurițe de făină albă

200 ml de supă concentrată

Categorii