Sos barbecue
Reteta culinara Sos barbecue din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos barbecue
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos barbecue
Rețete de suflet
1 ceapa potrivita 5 catei de usturoi 500 g roșii bine coapte 2-3 linguri de otet 1 lingura miere 1 lingurita sare sare piper Paprika 1 praf răsucit vârf de cuțit 3 linguri ulei 1 lingura mustar 2 frunze de busuioc 2-3 ardei iute (eu am uscat)Spălați roșiile, tăiați-le în bucăți și adăugați-le într-o tavă, adăugați ceapa tocată, usturoiul și stropiți cu ulei.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade.
Transferam rosiile intr-o cratita si cu blenderul de mana trecem pana obtinem o pasta, adaugam condimente dupa gust, busuioc, bucatele sparte, ardei si pasam pana devine o pasta.
Punem tigaia la foc mic la fiert aproximativ 15-20 de minute pana se ingroasa ca un sos cremos.
Cand a fost aproape gata, l-am trecut cu blenderul sa fie cat mai fin.
Am lasat sa fiarba vreo 5 minute dupa care l-am pus fierbinte in borcane (daca nu o folosim)
Se poate pastra pana la 2 saptamani la frigider.
Am facut dublu cantitate, am pus cateva in borcane pe care le-am sterilizat la cuptor, o sa vad iarna cum se va pastra :)
Ingrediente Sos barbecue
1 ceapa potrivita
5 catei usturoi
500 g rosii bine coapte
2-3 linguri otet
1 lingura miere de albine
1 lingurita sare
sare
piper
boia de ardei
1 varf cutit ghimbit pudra
3 linguri ulei
1 lingura mustar
2 frunze de busuioc
2-3 ardei chili(eu am avut uscati)