Sos barbecue

Reteta culinara Sos barbecue din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos barbecue

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos barbecue

 

Rețete de suflet

1 ceapa potrivita 5 catei de usturoi 500 g roșii bine coapte 2-3 linguri de otet 1 lingura miere 1 lingurita sare sare piper Paprika 1 praf răsucit vârf de cuțit 3 linguri ulei 1 lingura mustar 2 frunze de busuioc 2-3 ardei iute (eu am uscat)

Spălați roșiile, tăiați-le în bucăți și adăugați-le într-o tavă, adăugați ceapa tocată, usturoiul și stropiți cu ulei.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade.

Transferam rosiile intr-o cratita si cu blenderul de mana trecem pana obtinem o pasta, adaugam condimente dupa gust, busuioc, bucatele sparte, ardei si pasam pana devine o pasta.

Punem tigaia la foc mic la fiert aproximativ 15-20 de minute pana se ingroasa ca un sos cremos.

Cand a fost aproape gata, l-am trecut cu blenderul sa fie cat mai fin.

Am lasat sa fiarba vreo 5 minute dupa care l-am pus fierbinte in borcane (daca nu o folosim)

Se poate pastra pana la 2 saptamani la frigider.

Am facut dublu cantitate, am pus cateva in borcane pe care le-am sterilizat la cuptor, o sa vad iarna cum se va pastra :)

Ingrediente Sos barbecue

1 ceapa potrivita

5 catei usturoi

500 g rosii bine coapte

2-3 linguri otet

1 lingura miere de albine

1 lingurita sare

sare

piper

boia de ardei

1 varf cutit ghimbit pudra

3 linguri ulei

1 lingura mustar

2 frunze de busuioc

2-3 ardei chili(eu am avut uscati)

Categorii