Sos Beurre Blanc

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu ceapa esalota tocata marunt de tot. Lasam sa faca bule mici de fierbere si adaugam acolo si o frunza de dafine, piper alb si putina sare. Amestecam bine cu un tel, apoi cand lichidul a scazut aproape de tot, si arata ca un sirop, se adauga smantana amestecand energic cu telul. Apoi lasam la foc mai mic sa scada sosul, amestecand din cand in cand. Acest sos nu trebuie parasit deloc, trebuie sa stam langa el mereu Cand e scazut bine si s-a ingrosat bine de tot, reducem focul sau chiar oprim si incepem sa adugam din unt, cubulete mici tinute la rece anterior, la inceput 2-3 apoi iar cate 2 si de fiecare data amestecand energic cu telul pana ce se topeste tot si se incorporeaza bine de tot.Trebuie tratat cu mare atentie fiindca e sensibil ca o maioneza, se poate taia. Cand am terminat de incorporat tot untul, mai putem adauga si alte ierburi aromate ce ne plac, marar uscat sau rozmarin, cimbru, busuioc.Apoi sosul se strecoara printr-o sita amestecand cu o spatula pana ce s-a scurs tot.Astfel pastreaza aromele dar ramane fin si fluid. Pofta Buna

Ingrediente Sos Beurre Blanc

100g unt

piper alb

1/2 pahar otet alb

1/2 pahar vin alb

sare

ierburi aromate

1 frunza de dafin

1 canuta de smantana lichida.

Categorii