Sos caramel

Reteta culinara din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos caramel

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos caramel

 

Acum ceva vreme avea nevoie nevestica mea (a se citi nevastuica :P) de sos caramel pentru nu mai stiu ce prajitura. Si voia sa cumpere... I-am spus sa nu indrazneasca asa ceva :D ca ii fac eu. Acum buna ziua am dat, belea mi-am capatat... :) Vrea sa ii fac acest sos tot timpul. Se face usor si este gustos. M-am inspirat din reteta Jamilei. 

 

INGREDIENTE
400 g zahar brun 400 ml smantana dulce de gatit 200 ml apa 100 g unt

Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori si se toarna sosul intr-un vas. Se poate servi atat cald cat si rece, ca atare sau se foloseste in diverse prajituri, tarte, topping pentr inghetata, etc…

Ingrediente Sos caramel

400 g zahar brun

400 ml smantana dulce de gatit

200 ml apa

100 g unt

Categorii