Sos de ciuperci, cu smantana
Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Romania. Cum sa faci Sos de ciuperci, cu smantana
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos de ciuperci, cu smantana
Ne plac mult sosurile, pentru că dacă sunt alese/făcute bine, ele pot pune în valoare orice preparat. Unul dintre sosurile pe care le prepar adeseori este acesta, cu ciuperci champignons și cu smântână. Este un sos foarte bun cu paste, cus-cus, sau la o garnitură care însoțește un preparat din carne slabă.
Ingrediente Sos de ciuperci, cu smantana
200 grame de ciuperci champignons
75-100 grame de unt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 cepe mici
4 căței de usturoi
4 linguri încărcate de smântână grasă
1 lingură de făină albă
200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
1/2 legătură de mărar
sare
piper