Sos de ciuperci, cu smantana

Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Romania. Cum sa faci Sos de ciuperci, cu smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos de ciuperci, cu smantana

 

Ne plac mult sosurile, pentru că dacă sunt alese/făcute bine, ele pot pune în valoare orice preparat. Unul dintre sosurile pe care le prepar adeseori este acesta, cu ciuperci champignons și cu smântână. Este un sos foarte bun cu paste, cus-cus, sau la o garnitură care însoțește un preparat din carne slabă.

Ingrediente Sos de ciuperci, cu smantana

200 grame de ciuperci champignons

75-100 grame de unt

2 linguri de ulei de floarea soarelui

2 cepe mici

4 căței de usturoi

4 linguri încărcate de smântână grasă

1 lingură de făină albă

200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)

1/2 legătură de mărar

sare

piper

Categorii