Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se înveleste capatâna de usturoi În folie de aluminiu si se coace 45 de minute sau pâna când pachetul este moale la pipait. Se tale partea de sus a usturoiului si se storc cateii de usturoi Într-un castron. Se adauga coaja si sucul de lamâle, uleiul, praful de ceapa, sarea si ardelul Cayenne. Se amesteca pâna se omogenizeaza. Se adauga laptele batut si se amesteca din nou. Se tine la frigider pâna in momentul servirii.

Ingrediente Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt

1 capatâna de usturoi (85 g)

2 lingurite coaja rasa de lamâie

1 lingura suc proaspat de lamâie

1 lingurita ulei de masline

1 lingurita praf de ceapa

1/2 lingurita sare

1/8 lingurita ardei Cayenne

1 cana lapte batut

Categorii