Sos de mere cu busuioc

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos de mere cu busuioc

Se curata merele si se taie felii. Rosiile se taie in 4 bucati. Merele se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana se inmoaie un pic si capata un pic de culoare. Se scot dupa aceea feliile de mere pe o farfurie, iar in tigaie se topeste untul sau margarina. Se adauga merele, apoi mierea si se condimenteaza cu busuioc Se amesteca bine. Dupa aceea se adauga rosiile, frisca si coaja rasa de lamaie. Se amesteca si se mai da intr-un clocot. Se serveste cald, ca si garnitura langa carne de pui prajita la gratar, cu orez fiert sau piure de cartofi.

Ingrediente Sos de mere cu busuioc

- 500 g mere

- 2 linguri unt sau margarina

- 2 linguri miere

- busuioc maruntit dupa gust (proaspat sau uscat

in functie de sezon)

- 5-6 rosii cherry

- 200 ml frisca lichida

- coaja rasa de la o lamaie

Categorii