Sos de rosii cu ardei copti
Reteta culinara Sos de rosii cu ardei copti din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos de rosii cu ardei copti
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos de rosii cu ardei copti
Anul asta m-am tot dat''in barci'' cu rosiile, au rodit si inca au rod, dar nu mai zic ca ma trezesc cu aia de la ANAF sa ma intrebe de magia rosie a rosiilor.....:)))))))))))))))), la ardei n-am stat excelent, a fost de pofta si cativa sa fac sosul asta pentru fripturi sau la ce ne-o mai trece prin cap sa-l folosim. Daca stai bine la capitolul rabdare zau ca merita sa-l incerci, e tare gustos, mai ales ca atunci cand vrei sa-l folosesti poti sa-i adaugi condimentele care-ti sunt pe plac, eu n-am adaugat decat un pic de zahar si sare dupa gust.
cca 4,5 kg rosii ( mici, mari, mijloci, coapte sa fie ) cca 2 kg ardei gras rosu si capia 1 lingura zahar sare dupa gustMi-am cules rosiile si ardeii din solar. Ardeii i-am pus la copt, iar rosiile le-am oparit. Le-am lasat sa se raceasca, peste ardeii copti am presarat sare grunjoasa si i-am acoperit. Pana sau racit am avut grija de gemul de struguri pe care l-am inceput cu o zi inainte( alta munca care necesita rabdare). Rosiile le-am curatat de coaja apoi le-am pus in blender si le-am pasat, dupa care le-am trecut printr-o sita deasa sa le separ de seminte. Aici e treaba cu rabdarea, daca n-ai mai bine o lasi balta de treaba:)))))))))))ca aia nu e treaba facuta de mantuiala.Am terminat de dat toate rosiile prin sita, le-am asezat intr-o oala incapatoare si le-am pus pe foc la fiert, am adaugat o lingura de zahar si sare dupa gust si am lasat sa fiarba pana au scazut la jumatate. Cat au fiert rosiile am curatat ardeii si apoi i-am blendat obtinand o pasta grosuta. Dupa ce rosiile au scazut suficient, cum am specificat la jumatate decat au fost initial, am adaugat pasta de ardei si am mai lasat sa fiarba la foc mic cca 30 min. Dupa care am luat borcanele spalate si uscate si le-am umplut cu sosul rezultat, cand am gustat pisca un pic ceea ce mi-a dat de banuit ca printre ardei unul a fost mai iute din fire, dar nici o problema ca iuteala aia ia dat un gust si mai bun. Am umplut borcanele cu sosul fierbinte le-am capacit, apoi le-am bagat in cuptorul incins ( am incins cuptorul si apoi am stins focul) si le-am lasat sa se raceasca in liniste peste noapte.
Ingrediente Sos de rosii cu ardei copti
cca 4,5 kg rosii ( mici, mari, mijloci, coapte sa fie )
cca 2 kg ardei gras rosu si capia
1 lingura zahar
sare dupa gust