Sos de Tamarind

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos de Tamarind

Pune fructele de tamarind in bol cu apa calduta pane se inmoaie, apoi scoate samburii si cochiliile lor. Toaca fructele cat mai fin. Pune o tigaie de 18 cm diametru pe foc cu zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi pune untul. Cand zaharul s-a topit in unt, pune tamarindul si lasa 2-3 minute amestecand usor. Pune apoi ghimbirul ras si dupa 1 minut, pune supa. Lasa 2 minute si pune si celelalte ingrediente. Adauga si zeama de portocala si lasa sa se ingroase, amestecand usor. Pune feliile de friptura pe farfurie, si toarna sosul de tamarind peste.

Ingrediente Sos de Tamarind

1/2 pachet cu fructe de Tamarind (la magazinele indiene)

25 g unt

100 ml supa de pasare (1/2 cub din comert)

25 boabe coriandru

5 boabe ienibahar

zeama de la o portocala

1 lingurita ghimbir ras (2 lingurite praf)

50 g zahar brut (trestie de zahar) sau 1 lingura miere

1 lingurita piper alb macinat

sare (la gust)

Categorii