Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Reteta culinara Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel din categoria Sosuri. Specific Romania. Cum sa faci Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
De-a lungul timpului am tot experimentat fel de fel de sosuri. Cel mai mult mi-a placut acesta, de usturoi cu iaurt si patrunjel si cel de rosii coapte, pe care-l voi prezenta cat de curand. Este foarte simplu de preparat si poate fi servit alaturi de carne la gratar, snitele sau chiar legume fierte la abur. De data aceasta l-am servit cu bastonase de file de crap.
Ingrediente Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel
5-6 catei de usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare
1/2 lingurita otet de mere
1 varf lingurita de miere
1 legatura de patrunjel (uneori inlocuiesc cu busuioc)
250 gr iaurt (de preferat iaurtul consistent, bine legat )