Sos marocan Chermoula

Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Maroc. Cum sa faci Sos marocan Chermoula

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos marocan Chermoula

 

  "Retete pentru mese in familie"  Vazut la Paprika Tv la chef Yotam Ottolenghii In emisiunea ,,Delicii mediteraneene ". Placut -preparat. Chermoula este produsă în Maroc, Algeria, Libia și Tunisia. Fiecare țară are o metodă ușor diferită de a-l pregăti, dar rezultatele sunt foarte asemănătoare în gust.  Acest sos este pentru marocani ceea ce este mujdeiul pentru noi, tapenade pentru francezi, maioneza cu usturoi pentru belgieni sau pesto-ul pentru italieni, adica un ingredient foarte popular si versatil, definitoriu pentru bucatarie marocana.   Sosul Chermoula este folosit ca marinada, in special pentru peste si fructe de mare, dar este utilizat fara probleme si cu carne de pasare, carne rosie si chiar legume. Tot cu el se asezoneaza carnea si pestele dupa ce sunt fripte pe gratar. Sosul este acrisor-picant, foarte aromat, extrem de versatil.

Ingrediente Sos marocan Chermoula

3 linguri ulei masline

4 catei usturoi

2 linguri patrunjel tocat verde- reteta originala prevede ca varianta coriandru verde -[ am avut cultivat in gradina si nu m-am amorezt de el ]

2 linguri suc proaspat de lamaie

2 lingurite boia ardei

1 lingurita pudra ghimbir

1 lingurita sare

1 lingurita piper de Cayen macinat

1 lingurita sofran

Categorii