Sos napolitan la borcan
Reteta culinara din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos napolitan la borcan
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos napolitan la borcan
M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/sos-napolitan-la-borcan-84133.html Multumesc Ksenya pentru o reteta care a intrat in colectia de retete de suflet.
4 kg roșii coapte 2 cepe potrivite 4 catei de usturoi sare 1 lingura zahar piper busuioc proaspăt 5 linguri ulei de maslineTaiem rosiile spalate in bucati potrivite, le asezam in tava de cuptor (a mea nu era inalta, am ales alta tava).
Curatam ceapa, o spalam si o taiem bucatele peste rosii.
Se procedeaza la fel si cu usturoiul, se adauga bucatile de busuioc rupte (eu am pus 4 frunze potrivite)
Stropim rosiile cu ulei de masline si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la 160 de grade.
Transferați roșiile într-o cratiță (ai grijă să nu se ardă) cu blenderul de mână, pasează roșiile până obții o pastă.
Pune oala la foc mic și mai gătește încă 20 de minute.
Adăugăm sare, zahăr după gust, mai pasăm puțin cu blenderul (eu am vrut să fie cât mai fin, poți trece peste acest pas) punem din nou tigaia la fiert aproximativ 5 minute.
Puneți sosul în borcanele sterilizate înainte, întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu un prosop până la 2 zile.
Ingrediente Sos napolitan la borcan
4 kg rosii coapte
2 cepe potrivite
4 catei usturoi
sare
1 lingura zahar
piper
busuioc proaspat
5 linguri de ulei de masline