Sos pentru vanat

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos pentru vanat

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se adauga faina si zarzavatul de supa dat pe razatoare si se calesc in continuare pana ce zarzavatul s-a inmuiat. Se stinge cu supa de oase, se adauga bulionul, vinul, otetul si piperul boabe si sarea si se lasa sa fiarba circa o ora si se paseaza prin sita. La sfarsit se adauga sangele de iepure subtiat cu apa si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se mai fierbe 15 min.Se foloseste la preparate din carne de vanat.

Ingrediente Sos pentru vanat

- 100 g morcovi

- 50 g patrunjel

- 150 g telina

- 100 g ceapa

- 100 g ulei

- 50 g faina

- 1 fir cimbru

- 50 g paste de tomate

- 400 ml supa de oase

- 75 ml vin negru

- 25 ml otet

- 50 g sange de iepure

- 10 g zahar

- piper

- sare

Categorii