Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

Reteta culinara Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate din categoria Sosuri. Specific Italia. Cum sa faci Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

 

Un sos pesto de casa facut rapid  cu ingredientele avute la indemana.Ce bun este acest sos, puneti o lingura si veti parfuma pastele sau mancarea dvs. Plecam in vacanta si am adunat tot busuiocul . L-am facut fara parmezan, se poate adauga dupa daca este nevoie. Foarte bun, am facut dovlecei sotati cu el , o minunatie.

 

INGREDIENTE
50 gr de foi de busuioc 70 gr ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate 3 felii de rosie uscata 50 gr migdale feliate 1 catel bun de usturoi piper proaspat macinat sare groasa Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie etansa si pastrat la rece. Folositi-l cu paste, la mancaruri de legume , carne sau peste.

Ingrediente Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

50 gr de foi de busuioc

70 gr ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate

3 felii de rosie uscata

50 gr migdale feliate

1 catel bun de usturoi

piper proaspat macinat

sare groasa

Categorii