Sos picant
Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Romania. Cum sa faci Sos picant
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos picant
Îmi place mult sosul picant, pe care-l folosesc atât la preparate din carne, cât și la legume, sau paste. Important este că se face ușor și că este economic, așa că oricine poate să-l facă rapid, dacă dorește... Ingredientele de mai jos sunt pentru o porție, suficientă pentru mai multe persoane (în funcție de cât este de apreciată).
Ingrediente Sos picant
1 ceapă galbenă mare
5-6 căței de usturoi
1 roșie mare (sau două, medii)
150-200 ml de suc de roșii
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
1 linguriță de boia de ardei dulce (cu ierburi)
1 linguriță rasă de chilli
1 linguriță de oregano
2 lingurițe de zahăr tos
1 linguriță rasă de sare
1/2 linguriță de piper
1 linguriță de amidon alimentar
100 ml de supă concentrată (sau apă)
pătrunjel tocat, pentru decor