Sos picant mediteranean

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos picant mediteranean

Se taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste. Se pune uleiul in cratita cu fund mai gros, apoi se calesc ardeii cca. 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul. Se adauga ardeiul iute maruntit, rondelele de masline negre, lingura de otet balsamic si zaharul amestecat cu plicul de Gelfix. Se amesteca continuu, timp de 20 de minute, se potriveste de sare si piper, dupa gust si dupa ce am oprit focul, adaugam si busuiocul maruntit. Se baga in borcane fierbinte,apoi se etanseizeaza bine. Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase. Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste, dar este deosebit de bun si la pizza.

Ingrediente Sos picant mediteranean

(pentru 3 borcane de 400 ml)

600 g ardei galben

750 g rosii carnoase

150 g rondele de masline

1-2 ardei iuti

100 ml ulei de masline

1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)

150 g zahar

o mana de frunze busuioc proaspat

sare

piper

Categorii