Sos Roquefort

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos Roquefort

Smantana se pune la foc mic,cu smerenie se rup bucatele de branza ,le contopim cu smantana. Branza se va topi usor in smantana calduta,amestecam pana se omogenizeaza. O lasam sa prinda consistenta dorita. Eu o prefer lichida si aromata. Presaram piper alb proaspat macinat, probam. Daca sosul este foarte aromat mai picuram smantana, lasam la foc mic inca cateva minute. Se mixeaza pentru a evita cocoloasele. Se pastreaza in borcanase de sticla la frigider. Pentru a redeveni lichida trebuie incalzita in cuptorul cu microunde. Se poate servi cu verdeata, carne la gratar, oua fierte si umplute, nuci, grisine, fructe proaspete sau confiate.

Ingrediente Sos Roquefort

Branza Roquefort -75 gr

Smantana -150 ml

Mere acrisoare -2 mere Granny Smith taiate rondele

Paine integrala -dupa pofta inimii

Sunca de Praga -doar daca nu sunteti vegetarieni

Frunzulite prospete -de sfecla,spanac,papadie sau ce aveti prin gradina

Categorii