Sos rosu usturoiat

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul. Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote. Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca. 20 de minute. Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros. Pofta buna!

Ingrediente Sos rosu usturoiat

5 kg ardei gras rosu/kapia

5 kg rosii

5 capatani usturoi

sare

ulei

Categorii