Sos tzatziki a la Panacris

Reteta culinara din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos tzatziki a la Panacris

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos tzatziki a la Panacris

 

Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))  

Ingrediente Sos tzatziki a la Panacris

branza grasa cremoasa de vaci 300 g,

smantana grasa de capra/vaci 300 ml,

telemea de capra/oaie 50 g,

castraveti proaspeti 4 bucati,

usturoi 4 catei,

ulei de masline 50 ml,

sare cca. 1 lingurita.

Categorii