Sos tzatziki a la Panacris
Reteta culinara din categoria Sosuri. Cum sa faci Sos tzatziki a la Panacris
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos tzatziki a la Panacris
Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))
Ingrediente Sos tzatziki a la Panacris
branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
telemea de capra/oaie 50 g,
castraveti proaspeti 4 bucati,
usturoi 4 catei,
ulei de masline 50 ml,
sare cca. 1 lingurita.