SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului) ramane la aprecierea dvs. sa adaugati din condimentele si ingredientele de mai sus in functie de preparatul la care doriti sa serviti acest sos.

Ingrediente SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular

mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate

carne,peste si diverse preparate din legume.

Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit

otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie.

In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc

cimbru,piper negru macinat

ienibahar macinat

sare

tarhon

marar,menta proaspata

usturoi, ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.

Categorii