SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Instructiuni de preparare SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA
Ingrediente SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA
Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular
mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate
carne,peste si diverse preparate din legume.
Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie, de grapefruit
otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie.
In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc
cimbru,piper negru macinat
ienibahar macinat
sare
tarhon
marar,menta proaspata
usturoi, ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire.