Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

Soutzoukákia sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept sunt mai sănătoase și mai gustoase în ultima variantă. Mi-era poftă de multă vreme să încerc aceste chifteluțe, așa că le-am adaptat puțin gustului meu, am adăugat și un morcov și verdețuri proaspete în compoziția chifteluțelor. Se curăță și se spală legumele. Mai întâi se pregătesc chiftelele: se dau carnea, morcovul, verdețuri și usturoiul la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu oul, sare, după gust, cimbrul și pâinea înmuiată în puțină apă. Se amestecă și se formează chifteluțe în mâinile umezite. Eu le-am și turtit ușor pentru a se coace bine. Se așază chiftelele într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc aprox 15 minute, având grijă să le întoarcem după primele 8 minute. Între timp, într-o tigaie, se încinge puțin ulei, în care se călesc cepele și usturoiul, tocate mărunt. Când devin aurii, se adaugă busuiocul, frunzele de dafin, sare, după gust, apoi apa, roșiile cubulețe în sos, roșiile pasate. Se lasă să fiarbă pentru 15 minute, la foc mic, timp în care chiftelele s-au rumenit. Se scot chiftelele și se adaugă la sosul de roșii, se fierb împreună încă 5 minute, apoi se ia focul. Timp de pregătire: 10 min Timp de gătire: 25 min Porții: 4 Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/soutzoukakia-chiftelute-grecesti-in-sos.html

Ingrediente Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

400 g carne de porc

1 morcov

O mână de verdețuri proaspete

1 ou

1 căpățână mică de usturoi

Un vârf de linguriță cimbru

2 felii de pâine

2 linguri ulei de măsline

2 cepe galbene

2 căței de usturoi

Sare

după gust

2 frunze de dafin

O jumătate de linguriță busuioc

250 g roșii pasate

150 g roșii cubulețe în so

700 ml apă.

Categorii