Spuma de capsuni

Reteta culinara Spuma de capsuni din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Spuma de capsuni

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Spuma de capsuni

 

L-as numi desertul copilariei. Cel mai simplu si rapid desert preparat din fructe,respectiv capsuni.Totodata si cel mai apreciat desert datorita savorii sale.Spuma de albusuri la care se adauga piureul de capsuni. Si pentru ca multi se feresc sa consume ouale crude, in acest caz albusurile batute spuma, am preferat sa fac o bezea italiana.Pe scurt,in locul zaharului care de adauga de obicei la spuma de albusuri,am facut un sirop din apa si zahar pe care l-am turnat fierbinte.Astfel,albusurile batute spuma sunt oparite,deci nu se consuma crude.Un alt avantaj al bezelei italiene este aspectul lucios si tinuta sa ferma.

Ingrediente Spuma de capsuni

500g capsuni,

4albusuri,

200gr zahar,

100ml apa,

un praf sare,

3cm dintr-un baton de vanilie.

Categorii