Stollen

Reteta culinara Stollen din categoria Dulciuri. Cum sa faci Stollen
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Stollen
Stollen este un cozonac nemtesc plin cu fructe confiate , nuci si martipan . Este un deliciu . Am tradus reteta de la Martha Steward Nu am gasit citrone , iar in loc de coaja de portocala confiata am pus dulceata de portocale. Pot sa va spun ca mi-au iesit 3 cozonacei frumosi , iar unul a disparut deja . Este bun , aromat si interesant. Martipan am folosit de doua feluri : de la Dr Oetker si am gasit in Kaufland martipan invelit in ciocolata . Am vazut multe retete pentru acest cozonac, una era cu branza dulce dar mie asta mi s-a parut interesanta poate si pentru ca imi place Martha Steward Un dulce pentru Mos Craciun
Ingrediente Stollen
700-800 gr faina
50 gr zahar
1 lingurita sare
240 ml lapte caldut
1 lingurita nucsoara
200 gr unt
2 pliculete drojdie uscata
3 oua batute
coaja razuita de la o lamaie si o portocala
2 linguri dulceata portocala
Fructe uscate :
50 gr merisoare
100 gr stafide negre
100 gr stafide aurii
50 gr afine confiate
100 gr caise
200 gr nuci taiate grosier
100 gr migdale taiate
Extra:
unt
Zahar pudra