Stollen

Reteta culinara Stollen din categoria Dulciuri. Cum sa faci Stollen

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Stollen

 

Stollen este un cozonac nemtesc plin cu fructe confiate , nuci si martipan . Este un deliciu . Am tradus reteta de la Martha Steward Nu am gasit citrone , iar in loc de coaja de portocala confiata am pus dulceata de portocale. Pot sa va spun ca mi-au iesit 3 cozonacei frumosi , iar unul a disparut deja . Este bun , aromat si interesant.   Martipan am folosit de doua feluri : de la Dr Oetker  si am gasit in Kaufland martipan invelit in ciocolata . Am vazut multe retete pentru acest cozonac, una era cu branza dulce dar mie asta mi s-a parut interesanta poate si pentru ca imi place Martha Steward  Un dulce pentru Mos Craciun  

Ingrediente Stollen

700-800 gr faina

50 gr zahar

1 lingurita sare

240 ml lapte caldut

1 lingurita nucsoara

200 gr unt

2 pliculete drojdie uscata

3 oua batute

coaja razuita de la o lamaie si o portocala

2 linguri dulceata portocala

Fructe uscate :

50 gr merisoare

100 gr stafide negre

100 gr stafide aurii

50 gr afine confiate

100 gr caise

200 gr nuci taiate grosier

100 gr migdale taiate

Extra:

unt

Zahar pudra

Categorii