Strudel cu mere din aluat de casa

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorită acestuia, putem întinde aluatul de strudel în foi extrem de subțiri. Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase, apoi le transferam pe aragaz si le lasam sa fiarba cateva minute. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca complet (trebuie folosit la rece). Pentru foi: Intr-un vas punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Intindem aluatul obtinut cu ajutorul unui sucitor cam de marimea unui deget, ne ajutam cu putina faina, ca sa nu se prinda.Intindem ciulama racita pe toata suprafata aluatului, rulam usor sa nu curga, apoi inveliti-o in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. După acest timp, scoateți aluatul și împărțiți-l în 4 părți egale. Luăm fiecare bucată de aluat și o întindem cu sucitorul, trebuie să obținem o foaie atât de subțire încât să se vadă blatul, dar aveți grijă să nu o rupem. Pentru umplutura... il pregatim cand aluatul este la frigider: Merele se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea mare si se fierbe impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul de mere. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Asamblare:Asezam compozitia de mere in 2 randuri asezate pe marginile foilor din stanga si dreapta, apoi rulam marginile in jumatate pana se unesc. Taiem bucata de aluat rulata de marimea dorita, eu le taiem cam 10 cm fiecare. Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Când sunt gata, pudrați strudelele cu zahăr pudră. Cele mai bune ștrudele cu mere de toamnă, acrișoare și parfumate! Poftă bună!

Ingrediente Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru foi:

12 linguri ulei

12 linguri apa minerala

1 ou

1/2 pliculet praf de copt

1/2 lingurita sare

faina cat cuprinde(cca.500g)

Pentru ciulama:

6 linguri ulei

6 linguri faina

Pentru umplutura:

1kg mere

zahar dupa gust

1-2 lingurite scortisoara

Categorii