Strudel cu nuca si rahat ptr sarbatori

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Strudel cu nuca si rahat ptr sarbatori

Din ingridentele ptr aluat se face un aluat care se da peste noapte la rece. Intr-un bol amestec nuca macinata cu zaharul si zaharul vanilat,coaja de lamaie. A doua zi impart aluatul in trei foi si din fiecare parte se intinde o foaie subtire.Se unge foaia cu 2linguri de ulei se presoara o parte din nuca cu zahar si punem felii din rahat de-a lungul unei laturi de aluat,se mai poate presara putina zeama de dulceata peste nuca si se ruleaza. La fel se pregatesc celelalte foi si se pun intr-o tava cu pergament .Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute pina se rumeneste.Se presoara cu zahar pudra.Eu am facut semne de portii pe rulouri inainte de le-am copt ca sa nu se sfarame.Este delicios foarte bun cu un ceai sau cafea.

Ingrediente Strudel cu nuca si rahat ptr sarbatori

ptr aluat

200 gr de unt moale

1 ou

3linguri apa rece

3linguri de otet

1lingura zahar

350gr de faina alba

ptr umplutura

rahat Lacum de diferite culori

300 gr de nuci macinate

3linguri de zahar

1plic zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

2linguri de ulei ptr fiecare foaie

Categorii