Strudel cu nuci si rahat

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Strudel cu nuci si rahat

Pune ingredientele pentru aluat în oală și procesează-l până se formează un aluat - dacă este foarte lipicios poți adăuga puțină făină. Prefer să o dau la frigider pentru câteva minute și apoi să o procesez. Din jumatate din aluat am intins o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana, nu prea sa se lipeasca nuca. Poti folosi o dulceata acra care se intinde subtire si apoi nu ai nevoie de ulei. Presă bine nuca, care a fost amestecată cu zahărul și zahărul vanilat, iar pe margine pe toată lungimea foii se adaugă bucățile de rahat. Rulati foaia si asezati-o pe tava tapetata cu tava de copt si ungeti cu putin galbenus diluat cu apa. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade și coaceți timp de 15-20 de minute până când ștrudelul se rumenește frumos.Se lasa sa se raceasca si se taie in felii potrivite. Se pastreaza cateva zile intr-o cutie ermetica. Este gustos si foarte practic.

Ingrediente Strudel cu nuci si rahat

Pentru aluat

1/2 pahar de zahar

2 oua

1/2 pahar de ulei

1/2 pahar de miere curata

coaja de lamaie

1 plic zahar vanilat

2 si 1/2 pahare de faina

1/2 plic de praf de copt

Pentru umplutura

200 g de nuci macinate

1-2 linguri de zahar

1plic de zahar vanilat

rahat dupa gust

Categorii