Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic - Cum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic: Într-un bol mare, pune făina, sarea, apa călduță

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

 

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine condimentată. Pentru acest Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, carne tocată și condimente.

Ingrediente Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic: 500 g făină de grâu 250 ml apă călduță 12 g sare 3 linguri ulei Umplutură 500 g carne tocată de vită (sau amestec) 1 ceapă mare 40 - 50 ml apă ulei pentru prăjit

Cum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic:

Într-un bol mare, pune făina, sarea, apa călduță și 3-4 linguri de ulei. Amestecă bine ingredientele, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l bine până devine omogen și elastic. Pune-l înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească puțin, timp în care poți pregăti umplutura.

Într-un vas, pune carnea, ceapa tocată mărunt, condimentează cu sare și piper mai mult, apoi amestecă bine toate ingredientele. Adaugă puțină apă și amestecă în continuare.

Scoate aluatul pe blatul de lucru, porționează-l și modelează-l în bile potrivite. Întinde fiecare porție de aluat în strat foarte subțire și adaugă o lingură de umplutură. Presează ușor carnea în strat subțire, apoi pliază și formează plăcinta, sigilând bine marginea cu ajutorul unei furculițe. Procedează la fel cu toate celelalte porții.

Prăjește suberecul în baie de ulei încins, pe ambele părți, până se rumenește frumos. Scoate fiecare plăcintă pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.

Servește suberecul cu mare poftă! 

  Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

Ingrediente Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Ingrediente Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic:

500 g făină de grâu

250 ml apă călduță

12 g sare

3 linguri ulei

Umplutură

500 g carne tocată de vită (sau amestec)

1 ceapă mare

40 - 50 ml apă

ulei pentru prăjit

Categorii

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste - Cum se fac aceste Oua vopsite

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare - Cum se prepara Menemen - Omleta turceasca plina de sav

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros - Cum se prepara Covridog de casă - Simplu, ra

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită - Cum se prepara aceste Plăcinte pizza - Gustarea rapidă

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Reteta culinara Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios din categoria Ape

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa - Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: Daca

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit - Cum se prepara Plăcinta creață cu

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete - Cum se prepara Pâine cu ustu