Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin separator de rosii, astfel indepartand pielita si samburii rosiilor si oprind numai pulpa. Se lasa toata pulpa intr-o oala mai mare la decantat, separandu-se pulpa rosiilor de partea apoasa din rosii. Se scoate cu grija toata grosimea rosiilor, indepartand partea apoasa. Separat ardei se spala, se scurg, apoi se feliaza, fara samburi si cotoare, se trec prin masina de tocat si se adauga peste pulpa de rosii. Se pune la fiert cca o ora, pana scade cam 5-6 cm de la marginea oalei in care fierbem, amestecand continuu si spumand cand este nevoie. Se potriveste de sare, se toarna si uleiul. apoi se da de pe foc. Se toarna sucul fierbinte in sticle curate si uscate cu capace etanse, strangand bine. Se mai sterilizeaza la bain marie cateva minute de la primul clocot, apoi se scot intr-o ladita si se acopera cu o patura pana se racesc in voie, apoi se depoziteaza in locuri uscate si reci. Sucul se pastreaza peste iarna, fiind bun la supe, ciorbe si diverse sosuri.

Ingrediente Suc de rosii cu ardei kapia rosu

10 kg de rosii coapte bine

5 kg de ardei kapia rosu

250 ml ulei

sare

Categorii