Sufle de vanilie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sufle de vanilie

Laptele se amestecã cu fãina usor, sã nu iasã cocoloase, apoi se adaugã zahãrul, 10 gr unt, 3 gãlbenusuri si vanilia. Se pun pe foc mic, se amestecã pânã se îngroasã si apoi se încorporeazã celelalte 3 gãlbenusuri. Albusurile bãtute spumã se amestecã - putin cãte putin - în compozitia de mai sus, când aceasta este încã fierbinte. Se unge un vas de sufle cu unt, se toarnã compozitia în el si se dã la cuptor, la foc potrivit, cu 15 minute înainte de a fii servit. Se rãstoarnã pe un platou, se pudreazã cu zahãr si se serveste cu friscã bãtutã.

Ingrediente Sufle de vanilie

1 pahar cu lapte

1/2 baton de vanilie

30 gr unt

6 ouã

100 gr zahãr

Categorii