Supa de ceai

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de ceai

Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert. Apoi se amesteca bine cu putin lapte cald trei-patru galbenuse de oua, se toarna in lapte/ smantana si se strecoara totul printr-o sita deasa pentru a retine frunzele de ceai. Secretele bucatarului: Daca se foloseste smantana la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grija ca sa nu se topeasca smantana.  Pentru a putea strecura supa mai usor, se folosesc frunze de ceai intregi sau taiate in bucati mai mari in loc de ceai la pliculete. Mod de servire: Serveste supa cu bucati de paine prajita. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya. Reteta veche din Banat “Supa de ceai” a fost obtinuta de la Rene Demeter (www.dicto-simpliciter.blogspot.ro) din Caransebes, Judetul Caras-Severin (Banat) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente Supa de ceai

1/2 l lapte sau smantana

un cub de zahar

putina vanilie (esenta sau zahar vanilat)

6-7 linguri mici cu frunze de ceai

3-4 oua

Categorii