Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca - Prepararea aluatului fraged: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul pudra si prafu

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

 

Aceasta tarta cu aluat fraged, crema de vanilie si frisca este un desert clasic, perfect pentru orice sarbatoare sau intalnire de familie. Reteta este simpla, iar rezultatul este mereu apreciat. Combinatia dintre textura crocanta a aluatului cu cremozitatea si dulceata cremei de vanilie, completate de frisca usoara, fac din  Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca un desert de nerefuzat! Pofta buna!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Ingrediente pentru aluat:

250 g de faina 125 g de unt rece, taiat cubulete 50 g de zahar pudra 1 ou Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

500 ml de lapte 4 galbenusuri 100 g de zahar 40 g de amidon de porumb 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie

Ingrediente pentru frisca:

200 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de zahar pudra 1 plic de zahar vanilat

Prepararea aluatului fraged pentru Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Intr-un bol mare, pune faina, zaharul pudra si praful de sare.

Adauga cubuletele de unt rece si amesteca cu varful degetelor pana cand obtii o compozitie nisipoasa.

Adauga oul si omogenizeaza. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Coacerea aluatului:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intinde aluatul rece pe o suprafata pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.

Transfera cu ajutorul sucitorului intr-o forma de tarta cu diametrul de 22 cm, presand bine marginile si indepartand excesul.

Inteapa cu o furculita si coace aluatul timp de 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu. Lasa-l sa se raceasca.

Prepararea cremei de vanilie:

Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul pana devin deschise la culoare.

Adauga amidonul de porumb si omogenizeaza.

Infierbanta laptele impreuna cu vanilia pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.

Toarna laptele fierbinte treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand mereu.

Pune amestecul inapoi pe foc si amesteca constant, pana cand se ingroasa si devine o budinca fina.

Lasa crema sa se raceasca complet, acoperita cu folie alimentara, pentru a preveni formarea crustei.

Prepararea frisca

Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o frisca ferma.

Asamblarea tartei:

Intinde crema de vanilie peste crusta rece.

Niveleaza suprafata si decoreaza cu frisca batuta, cu ajutorul unui pos cu dui.

Poti adauga fructe proaspete deasupra tartei: capsuni, afine, zmeura sau felii de kiwi.

Lasa tarta la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, astfel incat crema sa se intareasca si aromele sa se intrepatrunda.

La fel de buna e si tarta cu fructe si frisca dar si tarta cu mere delicioasa si rapida

Daca preferi tartele sarate, poate incerci Tarta cu carne tocata si ciuperci

Ingrediente Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

250 g de faina

125 g de unt rece, taiat cubulete

50 g de zahar pudra

1 ou

Un praf de sare

500 ml de lapte

4 galbenusuri

100 g de zahar

40 g de amidon de porumb

1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie

200 ml de smantana pentru frisca

2 linguri de zahar pudra

1 plic de zahar vanilat

Categorii