Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins

Pentru blat, amestecam toate ingredientele intr-un castron pana se omogenizeaza bine.Eu am pus margarina Rama, nu aveam unt sau Linco la cutie, si mi-a iesit blatul crocant.Daca puneam unt, iesea mai moale. Se formeaza o mingiuta de aluat, se inveleste cu folie de aluminiu si se baga la frigider pentru 30 de minute. In acest timp, preparam crema.Amestecam toate ingredientele intr-un castron si il punem si pe acesta la frigider. Scoatem mingiuta, o intindem cu mainile in tava unsa cu margarina, apoi o intepam cu furculita si o dam la cuptor pentru 10-15 minute (la foc mic).Aceasta operatiune se face pentru a impiedica blatul sa ramana crud atunci cand va avea crema deasupra. Se scoate din cuptor, se adauga crema si se baga la loc pentru 50-60 minute (tot foc mic). Cand stingem focul, lasam usa cuptorului inchisa pentru 10 minute, crema ramanand astfel compacta si frumoasa.

Ingrediente Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins

Blat:

-faina (sa zic 300 de grame ?!)

-unt/ margarina - aprox.100 gr.

-1 ou intreg

-zahar - cam o cana (...?..nu stiu sigur in orice caz, pe-acolo.. :)

-zahar vanilat (2 pliculete)

-coaja rasa de lamaie si portocala

Crema:

-branza proaspata de vaci (cea de Fagaras este excelenta) - 1 kg.

-putina smantana (nu multa, cam 2 linguri , ca se face prea moale crema )

-stafide (aici depinde de gustul fiecaruia, eu cred ca am pus vreo 200 grame)

-rom (2 sticlute marisoare.. Nu esenta din aceea la fiola, e groaznica, nu are nici gust, nici miros mi-am stricat odata o prajitura si de atunci iau numai rom lichid )

-2 galbenusuri de ou

-zahar (cred ca tot o cana)

-zahar vanilat - 2,3 pliculete

-coaja rasa de lamaie si portocala.

Atentie, in crema nu exagerati cu coaja rasa, poate sa dea un gust amar!

Categorii