Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins
Instructiuni de preparare Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins
Ingrediente Tarta cu branza si stafide / tarte au fromage et aux raisins
Blat:
-faina (sa zic 300 de grame ?!)
-unt/ margarina - aprox.100 gr.
-1 ou intreg
-zahar - cam o cana (...?..nu stiu sigur in orice caz, pe-acolo.. :)
-zahar vanilat (2 pliculete)
-coaja rasa de lamaie si portocala
Crema:
-branza proaspata de vaci (cea de Fagaras este excelenta) - 1 kg.
-putina smantana (nu multa, cam 2 linguri , ca se face prea moale crema )
-stafide (aici depinde de gustul fiecaruia, eu cred ca am pus vreo 200 grame)
-rom (2 sticlute marisoare.. Nu esenta din aceea la fiola, e groaznica, nu are nici gust, nici miros mi-am stricat odata o prajitura si de atunci iau numai rom lichid )
-2 galbenusuri de ou
-zahar (cred ca tot o cana)
-zahar vanilat - 2,3 pliculete
-coaja rasa de lamaie si portocala.
Atentie, in crema nu exagerati cu coaja rasa, poate sa dea un gust amar!