TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE

Reteta culinara TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE din categoria Dulciuri. Cum sa faci TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE
No, am ajunsss la rețeta nr. 1000;) Recunosc, că n-a fost ușor ;) Zilele astea chiar m-am perpelit, ce și cum, mai ales după ce am postat prăjiturile de Crăciun, mi-am zis de ce n-oi fi păstrat o rețetă ptr nr. 1000. Uite că, până la urmă, am făcut 2 în 1 ;) Draga de Dia, m-a provocat într-un grup cu o rețetă, în care vedeta e șampania, și azi era ultima zi de postare :D Așa, că m-am pus la treabă, inițial am plecat de la rețeta dragei Ruxy, http://www.bucataras.ro/retete/tarta-de-ciocolata-de-casa-cu-alune-73899.html, și ami ajuns la această minunată tartă, după ce am greșit și stricat vreo două variante de cremă :D Eii, gata cu vorbăria, mă simt minunat alături de voi, și sper că nu vă ”plictisesc” prea mult cu poveștile mele din CasaZmeilor ;) La mulți ani și multă sănătate în anul 2016 ! >:D< P.S. și la cât mai multe rețete! ;)
Ingrediente TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE
Pentru blat:
Făină albă de grâu 300 g,
Unt 250 g,
Ou 1 bucată,
Sare iodată 1 praf,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr Oetker 3 linguri,
Nucă măcinată 2 linguri.
Pentru însiropat:
Ciocolată albă 200 g,
Smântănă lichidă 200 g,
Amidon 2-3 linguri,
Pentru jeleu:
Șampanie rose 250 ml,
Tort Gelle Dr Oetker 1 plic,
Zahăr tos 3 linguri.
Pentru decor:
Zmeură 2-3 linguri,
Nucă măcinată cca. 50 g,
Frunze de trifoi.