Tartă cu caise

Tartă cu caise - Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tartă cu caise
Sezonul caiselor se apropie, va propun o reteta delicioasa si usor de facut. https://www.blogulluicatalina.com/2023/07/tarta-cu-caise.html
Aluat dulce
250 g de faina 125 g de unt moale 50 g de indulcitor naturall Xylitol (sau zahar pudra) 1 ouGarnitură:
15 caise 100 g indulcitor naturall Xylitol (sau zahar) 60 g pudra de migdale 2 oua 200 ml smantana lichida 1 plic zahar vanilat sau 1 lingura indulcitor+ vanilieIngredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem o bula de aluat.
Lăsați aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute în frigider..
Etalati aluatul (intre doua foi de copt) si puneti-l pe fundul unei tave acoperita cu foaie de copt.
Intepati-l cu o furculita.
Garnitura: Bateti ouale bine cu indulcitorul. Adaugati smantana, pudra de migdale si amestecati. Varsati peste aluat.
Spalati , curatati de samburi caisele si taiati-le in 4.
Amestecati-le cu un plic de zahar vanilat si dispuneti-le in tava.
Dati la cuptorul incins la 180°C si lasati 40 de minute.
Lasati sa se raceasca si decorati dupa dorinta.
Ingrediente Tartă cu caise
250 g de faina
125 g de unt moale
50 g de indulcitor naturall Xylitol (sau zahar pudra)
1 ou
15 caise
100 g indulcitor naturall Xylitol (sau zahar)
60 g pudra de migdale
2 oua
200 ml smantana lichida
1 plic zahar vanilat sau 1 lingura indulcitor+ vanilie