Tartă cu caise

Tartă cu caise - Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tartă cu caise

 

Sezonul caiselor se apropie, va propun o reteta delicioasa si usor de facut. https://www.blogulluicatalina.com/2023/07/tarta-cu-caise.html

Aluat dulce

250 g de faina 125 g de unt moale 50 g de indulcitor naturall Xylitol (sau zahar pudra) 1 ou

Garnitură:

15 caise 100 g indulcitor naturall Xylitol (sau zahar) 60 g pudra de migdale 2 oua 200 ml smantana lichida 1 plic zahar vanilat sau 1 lingura indulcitor+ vanilie

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. Se toarnă făina în ploaie într-un recipient.  Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem o bula de aluat. 

Lăsați aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute în frigider..

Etalati aluatul (intre doua foi de copt) si puneti-l pe fundul unei tave acoperita cu foaie de copt.

Intepati-l cu o furculita.  

Garnitura: Bateti ouale bine cu indulcitorul. Adaugati smantana, pudra de migdale si amestecati. Varsati peste aluat.

Spalati , curatati de samburi caisele si taiati-le in 4.

Amestecati-le cu un plic de zahar vanilat si dispuneti-le in tava.

Dati la cuptorul incins la 180°C si lasati 40 de minute.

Lasati sa se raceasca si decorati dupa dorinta.

Ingrediente Tartă cu caise

250 g de faina

125 g de unt moale

50 g de indulcitor naturall Xylitol (sau zahar pudra)

1 ou

15 caise

100 g indulcitor naturall Xylitol (sau zahar)

60 g pudra de migdale

2 oua

200 ml smantana lichida

1 plic zahar vanilat sau 1 lingura indulcitor+ vanilie

Categorii