Tarta cu capsuni si faina de migdale

Reteta culinara Tarta cu capsuni si faina de migdale din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta cu capsuni si faina de migdale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu capsuni si faina de migdale

 

Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala. 

 

INGREDIENTE
8 oua un praf de sare 4 linguri de zahar brun 4 linguri de faina de migdale 4 linguri faina alba 2 lingura smantana esenta de rom/migdale unt pt uns vasul 400 g capsuni

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.

Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade.

Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar.

Ingrediente Tarta cu capsuni si faina de migdale

8 oua

un praf de sare

4 linguri de zahar brun

4 linguri de faina de migdale

4 linguri faina alba

2 lingura smantana

esenta de rom/migdale

unt pt uns vasul

400 g capsuni

Categorii