Tarta cu capsuni si faina de migdale
Reteta culinara Tarta cu capsuni si faina de migdale din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta cu capsuni si faina de migdale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu capsuni si faina de migdale
Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala.
INGREDIENTE
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.
Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade.
Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar.
Ingrediente Tarta cu capsuni si faina de migdale
8 oua
un praf de sare
4 linguri de zahar brun
4 linguri de faina de migdale
4 linguri faina alba
2 lingura smantana
esenta de rom/migdale
unt pt uns vasul
400 g capsuni