Tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba
Reteta culinara Tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba
Un desert relativ usor de facut, delicios.
INGREDIENTE
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea.
Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Se incorporeaza faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Aluatul se toarna intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, ciresele fara samburi se fierb cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se raceasca.
Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se topeste ciocolata in 200 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.
Dupa aceea, se mixeaza restul de frisca si se amesteca cu frisca cu ciocolata.
Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza. Se intind ciresele, apoi se decoreaza tarta cu crema, cirese, roinita si ciocolata taiata cu un decojitor de legume.
Ingrediente Tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba
Blat:
3 oua
1 praf de sare
120 g zahar
8 g zahar vanilinat
50 g unt topit
esenta de vanilie
150 g faina
5 g praf de copt
Diametru tava: 28 cm
Strat de cirese:
500 g cirese fara samburi
100 g zahar
Sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Crema:
200 g ciocolata alba
400 ml frisca lichida indulcita
Pentru decor:
cirese
roinita
ciocolata cu lapte
ciocolata neagra