Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios - Cum se prepara Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
Tarta cu crema de lamaie si bezea este un desert fin, o combinatie echilibrata intre dulce si acrisor, crocant si cremos. Pentru a pregati aceasta Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, zahar, oua, lapte, unt, lamaie.
Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios Pentru aluat: 200 g faina 100 g unt rece, taiat cubulete 50 g zahar pudra 1 galbenus de ou 2 linguri apa rece 1 praf de sare crema de lamaie: 3 galbenusuri 100 g zahar 30 g amidon de porumb 250 ml lapte 100 ml suc de lamaie proaspat stors coaja rasa de la 1 lamaie 30 g unt 2 albusuri 80 g zahar 1 lingurita zeama de lamaieCum se prepara Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios:
Amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta rapid cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos. Poti folosi un robot cu tocator pentru a mixa ingredientele uscate. Incorporeaza galbenusul si apa rece, framantand usor pana se leaga aluatul. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute.
Intinde aluatul intr-o forma de tarta, inteapa-l cu furculita si coace-l la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devine usor rumenit.
Intr-o cratita, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adauga laptele, sucul si coaja de lamaie, apoi fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, omogenizand bine.
Toarna crema peste aluatul copt si las-o sa se raceasca. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si zeama de lamaie, mixand pana obtii o bezea lucioasa si ferma. Intinde bezeaua peste crema de lamaie si formeaza varfuri cu o lingura sau un pos. Rumeneste bezeaua la cuptor, la 180°C timp de 5-7 minute sau cu un arzator de bucatarie.
Incearca si reteta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau reteta de Tarte tatin.
Iti recomandam si reteta de Tartă răsturnată cu portocale.
Pofta buna!
Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios
Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece, taiat cubulete
50 g zahar pudra
1 galbenus de ou
2 linguri apa rece
1 praf de sare
crema de lamaie:
3 galbenusuri
100 g zahar
30 g amidon de porumb
250 ml lapte
100 ml suc de lamaie proaspat stors
coaja rasa de la 1 lamaie
30 g unt
2 albusuri
80 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie