Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios - Cum se prepara Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

 

Tarta cu crema de lamaie si bezea este un desert fin, o combinatie echilibrata intre dulce si acrisor, crocant si cremos.  Pentru a pregati aceasta Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, zahar, oua, lapte, unt, lamaie.  

Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios Pentru aluat: 200 g faina 100 g unt rece, taiat cubulete 50 g zahar pudra 1 galbenus de ou 2 linguri apa rece 1 praf de sare crema de lamaie: 3 galbenusuri 100 g zahar 30 g amidon de porumb 250 ml lapte 100 ml suc de lamaie proaspat stors coaja rasa de la 1 lamaie 30 g unt 2 albusuri 80 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie

Cum se prepara Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios: 

Amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta rapid cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos. Poti folosi un robot cu tocator pentru a mixa ingredientele uscate. Incorporeaza galbenusul si apa rece, framantand usor pana se leaga aluatul. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute.

Intinde aluatul intr-o forma de tarta, inteapa-l cu furculita si coace-l la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devine usor rumenit.

Intr-o cratita, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adauga laptele, sucul si coaja de lamaie, apoi fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, omogenizand bine.

Toarna crema peste aluatul copt si las-o sa se raceasca. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si zeama de lamaie, mixand pana obtii o bezea lucioasa si ferma. Intinde bezeaua peste crema de lamaie si formeaza varfuri cu o lingura sau un pos. Rumeneste bezeaua la cuptor, la 180°C timp de 5-7 minute sau cu un arzator de bucatarie.

Incearca si reteta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau reteta de Tarte tatin.

Iti recomandam si reteta de Tartă răsturnată cu portocale.

Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

Ingrediente Tarta cu crema de lamaie si bezea – desert rafinat si delicios

Pentru aluat:

200 g faina

100 g unt rece, taiat cubulete

50 g zahar pudra

1 galbenus de ou

2 linguri apa rece

1 praf de sare

crema de lamaie:

3 galbenusuri

100 g zahar

30 g amidon de porumb

250 ml lapte

100 ml suc de lamaie proaspat stors

coaja rasa de la 1 lamaie

30 g unt

2 albusuri

80 g zahar

1 lingurita zeama de lamaie

Categorii