Tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Reteta culinara Tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Imi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des deserturi fara zahar, sa vad care si cum ies, ca sa nu consumam zahar in exces (bine, eu si la deserturile cu zahar, incerc sa folosesc mai putin zahar). De aceasta data am ales o tarta cu crusta cu karob, o crema delicioasa cu aroma de portocale, in care am ascuns bine niste dulceata de zmeura cu coacaze
INGREDIENTE
Ingrediente Tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Pentru aluat: 130 gr unt 1 lingura plina iaurt 1 ou 1 lingura cu varf melasa 1 lingura cu varf karob (sau cacao) coaja rasa de portocala 300 gr faina un praf de sare Pentru crema: 3oo ml lapte 3 linguri amidon 3 linguri indulcitor pudra 250 gr mascarpone coaja rasa de la o portocala 5 linguri sirop de zmeura fara zahar dulceata de zmeura cu coacaze fara zahar In plus: 200 ml smantana pentru frisca 1 lingura cu varf indulcitor pudra seminte de rodie frunze de menta
130 gr unt
1 lingura plina iaurt
1 ou
1 lingura cu varf melasa
1 lingura cu varf karob (sau cacao)
coaja rasa de portocala
300 gr faina
un praf de sare
3oo ml lapte
3 linguri amidon
3 linguri indulcitor pudra
250 gr mascarpone
coaja rasa de la o portocala
5 linguri sirop de zmeura fara zahar
dulceata de zmeura cu coacaze fara zahar
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura cu varf indulcitor pudra
seminte de rodie
frunze de menta